Bredband/TV/Telefoni

Bredband/TV/Telefoni


Bredband:

Sedan 2018-11-01 har föreningen gruppavtal med Com Hem för bredband. Bredband från Com Hem ingår således i månadsavgiften till föreningen. Den hastigheten som ingår är upp till 250 Mbit/s nedströms (till lägenheten) och 50 Mbit/s uppströms (ut från lägenheten). Det går att uppgradera till högre hastighet, men får bekostas av varje medlem.

Även ett basabbonemang för telefoni ingår i gruppavtalet för den som önskar. För att ta del av bredband måste varje medlem sjäv avropa tjänsten från Com Hem. För mera information om Com Hem, se http://www.comhem.se.

Föreningen har även fiber draget från Telia. Den som vill har möjlighet att på egen bekostnad ingå avtal med dem.TV:

Lägenheterna i föreningen är anslutna till Com Hem och Telia. Com Hem sänder vissa tv-kanaler analogt och digitalt som ingår i månadsavgiften till förenignen för de boende. För att se de digitala kanalerna behöver varje medlem själv införskaffa en digitalbox (såvida man inte har en tv med inbyggd digitalbox som klarar Com Hem). Den 8 september 2020 så slutar Comhem att sända de analoga kanalerna. De digitala kanalerna fortsätter sändas på som tidigare. För de allra flesta som idag en TV där man kan se de digitala kanalerna, så kommer man kunna fortsätta se på TV utan några åtgärder. Har man däremot en TV som endast klarar analoga kanaler behöver man köpa till en digitalbox om man inte redan har någon. Observera att inga nya abbonemang behöver tecknas för att ha åtkomst till det digitala grundutbudet. 


Flera veckor innan ändringen börjar en informationstext rulla i tv-rutan på de analoga kanalerna. Ser du texten på din tv vet du att du tittar analogt och behöver ändra till digital-tv. Får du ingen informationstext i din tv-ruta under augusti behöver du inte göra något.


För mer infomation gå in på: www.comhem.se/tv/digitalisering


Från och med mars 2020 ingår även Com Hem play grund för alla medlemmar. Detta gör att man kan se på TV via datorn eller mobilen. För att ta del av Comhem play grund, gå in på https://www.comhem.se/tv/play-abonnemangsfrittDigitalt grundutbud Com Hem och Com Hem Play,  2020-03-05:
 

Telefoni: Via gruppavtalet med Com Hem ingår basabbonemang för bredbandstelefoni. Det går även att ansluta via Telia, men ingår inte i något gruppavtal utan får beställas på egen hand. Det finns även vanliga analoga telefonjack i alla lägenheter. Via dessa kan man ansluta vanliga telefoner, men man måste själv skaffa abonnemang hos den operatör man vill använda. Det finns ett flertal operatörer att välja mellan. Kontrollera på önskad operatörs webbplats.